Ch – 7 Chandni

Q.1: Abbu Khan kept ______ as pets.

a) dogs

b) goats

c) cats

Q.2: Abbu Khan lived in ________.

a) Almora

b) Tarapur

c) Banaras

Q.3: Why did the goats break the string and run away from Abbu Khan?

a) Because they didn’t get proper food

b) Because they didn’t like to be tied to trees or poles

c) Because they wanted to meet big wolf

Q.4: According to Abbu Khan, freedom means _______.

a) struggle

b) hardship

c) both

Q.5: Why did Abbu Khan buy a young goat?

a) Because a young goat will stay with him for much longer time

b) Because a young goat doesn’t have strong legs to run

c) Because a young goat doesn’t like freedom

Q.6: Abbu Khan’s goats were of the best _____ breed.

a) mountain

b) plain

c) hill

Q.7: Chandni means _______.

a) sunlight

b) moonlight

c) starlight

Q.8: Which adjectives can be used to describe Chandni?

a) wild and beautiful

b) young and wild

c) young and friendly

Q.9: Abbu Khan felt ______ when he understood Chandni’s problem.

a) unhappy

b) glad

c) happy

Q.10: How did Abbu Khan try to persuade Chandni to stay with him?

a) By offering his property

b) By offering money

c) By offering tastier food and a longer rope

Q.11: Abbu Khan narrated _____’s story for the fiftieth time.

a) Kalua

b) Moongia

c) Gujri

Q.12: Who asked Chandni to join their group?

a) herd of wild goats

b) flock of sheep

c) herd of cows

Q.13: Whose eyes were shining like burning coals in the darkness?

a) Abbu Khan’s

b) Wolf’s

c) Chandni’s

Q.14: Who declared Chandni as the winner?

a) an assembly of birds

b) a herd of wild goats

c) a wise old bird

Q.15: Chandni escaped the small hut through the _______.

a) window

b) front door

c) back door

Answers:

  1. b
  2. a
  3. b
  4. c
  5. a
  6. c
  7. b
  8. c
  9. a
  10. c
  11. a
  12. a
  13. b
  14. c
  15. a

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: