Ch – 11 Sunita In Space

Q.1: Sunita Williams has spent more than ____ months in space.

a) six

b) ten

c) four

Q.2: The blue colour on the globe indicates __________.

a) land

b) water

c) forest

Q.3: ___________ was the first Indian woman to go to space.

a) Sunita Williams

b) Bacchendri Pal

c) Kalpana Chawla

Q.4: Water floats around as ______ in space.

a) blobs

b) dew

c) mist

Q.5: Sunita came to _______ to fulfil Kalpana’s dream.

a) USA

b) India

c) Canada

https://amzn.to/3psaOXI

Q.6: Why there was no need to use comb in space?

a) Because they were not going anywhere

b) Because they used their hands instead of comb

c) Because the hair kept standing all the time

Q.7: To stay at one place, Sunita had to ________.

a) strap herself

b) walk

c) stand still

Q.8: Sunita’s spaceship took off on ________.

a) 11-12-2006

b) 9-12-2006

c) 13-12-2006

Q.9: If we throw up a ball, it comes back because of _______’s gravity.

a) Moon

b) Mars

c) Earth

Q.10: Sunita Williams went _____ kilometers away from the earth.

a) 360

b) 450

c) 500

https://amzn.to/2M3euRm

Q.11: With which of the following country India doesn’t play cricket?

a) South Africa

b) Peru

c) Australia

Q.12: From space, once cannot see ____________.

a) land

b) water

c) countries

Q.13: Which of the following festival is related to moon?

a) Eid

b) Baisakhi

c) Pongal

Q.14: Who was the first man to walk on moon?

a) Rakesh Sharma

b) Neil Armstrong

c) Elon Musk

Q.15: After high school, Sunita wanted to become a _________.

a) teacher

b) doctor

c) diver

https://amzn.to/3nTd3Dc

Q.16: In ________, Sunita Williams set a new record for the longest space flight by a woman.

a) 2007

b) 2009

c) 2011

Q.17: Neil Armstrong walked on moon in ______.

a) 1947

b) 1969

c) 1996

Q.18: Why does Sunita want to become a school teacher in future?

a) Because she likes children.

b) Because that was her childhood dream.

c) Because she wants to make children understand how science and maths are closely related to our lives.

Answers:

https://amzn.to/3ppqRWm

  1. a
  2. b
  3. c
  4. a
  5. b
  6. c
  7. a
  8. b
  9. c
  10. a
  11. b
  12. c
  13. a
  14. b
  15. c
  16. a
  17. b
  18. c

https://amzn.to/34J0vXq

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: