Ch – 12 What If It Finishes….??

Q.1: Which of these vehicles doesn’t give out smoke ?

a) tractor

b) bicycle

c) sccoter

Q.2: If Neha’s car runs out of petrol, she has to go to ___________ to get petrol.

a) petrol pump

b) restaurant

c) shopping mall

Q.3: Which of these states in India has/have oil fields ?

a) Gujarat

b) Assam

c) Both

Q.4: Vehicles running on _____ gives out less smoke.

a) CNG

b) LPG

c) Diesel

Q.5: Nowadays, some vehicle run on __________.

a) upla

b) electricity

c) none

https://amzn.to/3hp5Bxk

Q.6: __________ use special techniques and machines to find out where oil is.

a) Doctors

b) Scientists

c) Teachers

Q.7: __________ is a smelly, thick, dark coloured liquid.

a) Petroleum

b) CNG

c) Kerosene

Q.8: The crude oil is sent to __________ to clean and separate things from it.

a) kitchen

b) refinery

c) petrol pump

Q.9: _________ is a cooking gas.

a) CNG

b) upla

c) LPG

Q.10: The full form of CNG is ________________________.

a) Compressed Neon Gas

b) Compressed Natural Gas

c) Compressed Nitrogen Gas

https://amzn.to/3rpZIEu

Q.11: Which of these problems will arise with growing number of vehicles ?

a) Traffic will increase.

b) Air and noise pollution will increase.

c) Both

Q.12: In rural areas, _________ is/are used to cook food.

a) wood

b) upla

c) Both

Q.13: There is a lot of ________ when damp wood is burnt.

a) fragrance

b) smoke

c) none

Q.14: We should use petrol and diesel ___________.

a) carelessly

b) frequently

c) judiciously

Q.15: Which of the following is not obtained from petroleum ?

a) wax

b) gold

c) grease

https://amzn.to/3mSw4nY

Q.16: People in rural areas use wood and uple for _______________.

a) cooking food

b) keeping themselves warm

c) both

Q.17: Over the years, the use of fuel has ____________.

a) increased

b) decreased

c) limited

Answers:

https://amzn.to/3mVIivY

  1. c
  2. a
  3. c
  4. a
  5. b
  6. b
  7. a
  8. b
  9. c
  10. b
  11. c
  12. c
  13. b
  14. c
  15. b
  16. c
  17. a

https://amzn.to/3nUjDJw

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

3 thoughts on “Ch – 12 What If It Finishes….??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: