Ch – 13 A Shelter So High !

Q.1: The pashmina goats are found on very high altitudes of _________ m.

a) 1000 m

b) 5000 m

c) 8000 m

Q.2: ________ means a place where very few people live.

a) Changthang

b) Changpa

c) Mehraab

Q.3: Loner is the name of the author’s ___________.

a) dog

b) bike

c) mobile

Bank Exam – General English Chapterwise – 2020

Q.4: It takes almost _______ hours to weave a plain pashmina shawl.

a) 300

b) 200

c) 250

Q.5: Rebo means _________.

a) tent

b) bike

c) arch

https://amzn.to/2KzHO1q

Q.6: The author’s journey on highest roads of India took about ______ months.

a) four

b) three

c) two

Q.7: __________ is a cold desert.

a) Sahara

b) Ladakh

c) Thar

Q.8: Tashi’s home was made of __________.

a) bricks

b) mud

c) stones

Q.9: Which of these food items were kept on the roof of Tashi’s home ?

a) apples and cherries

b) red chillies and carrots

c) pumpkins and watermelons

https://amzn.to/34MUNUm

Q.10: __________ tribe lives on mountains and is always on move with their sheep and goats.

a) Changpa

b) Santhal

c) Gond

Q.11: Why do Changpa graze their goats only at higher and colder places ?

a) Because they can’t bear hot places.

b) Because good grass is available there.

c) Because goats will have softer fur.

Q.12: The goats shed some of their hair in _________ season.

a) winter

b) summer

c) rainy

Q.13: __________ was a place to keep sheep and goats.

a) lekha

b) mehraab

c) rebo

Q.14: Tourists love to stay in _________ in Srinagar.

a) hotels

b) lodges

c) houseboats

Q.15: _________ is a kind of boat seen in Dal Lake and Jhelum river.

a) Donga

b) Lekha

c) Rebo

https://amzn.to/3ppbopo

Q.16: ___________ design has a pattern that looks like a jigsaw puzzle.

a) khatamband

b) pietra dura

c) mehraab

Q.17: The window which comes out of the wall and has beautiful wood pattern is known as __________.

a) dab

b) rebo

c) khatamband

Q.18: Every lane in Kashmir has a ____________.

a) gift shop

b) medical store

c) bakery

Q.19: In villages of Kashmir, houses are made of _________.

a) cement

b) concrete

c) stones

Q.20: In Kashmir, tourists enjoy __________ ride on the Dal lake.

a) Speed boat

b) Shikara

c) Cruise

Answers:

https://amzn.to/3hnw51Z

  1. b
  2. a
  3. b
  4. c
  5. a
  6. c
  7. b
  8. c
  9. b
  10. a
  11. c
  12. b
  13. a
  14. c
  15. a
  16. a
  17. a
  18. c
  19. c
  20. b

https://amzn.to/3aHjZiS

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: