Ch – 6 The Fight

Q.1: Ranji discovered the _____________ in the forest.

a) cave

b) treasure

c) pool

Q.2: Why did the forest pool did not dry up like other pools during summer season ?

a) Because it was magical.

b) Because the villagers filled it up with water from their homes.

c) Because the rocks held water in the pool.

Q.3: Ranji used to live with his parents in a thirsty town in the middle of _____________ desert.

a) Rajputana

b) Raipur

c) Ranchi


Q.4: Which adjectives can be used to describe the pool in the forest ?

a) muddy, sticky, smelly

b) clean, cold, inviting

c) None

Q.5: Who said the following sentence, “This is my pool; I didn’t invite you here” ?

a) Ranji

b) Warrior

c) Fighter

Redmi Note 9 Pro (Aurora Blue, 4GB RAM, 64GB Storage) – Latest 8nm Snapdragon 720G & Alexa Hands-Free | Upto 6 Months No Cost EMI

Q.6: The Warrior doesn’t take replies from _______________.

a) villagers

b) beggars

c) traders

Q.7: Who won the first fight ?

a) Warrior

b) Ranji

c) None

Q.8: Ranji found comfort and solace in __________ and ____________.

a) mother, father

b) music , books

c) lemonade, jalebis

Q.9: What was Ranji’s first reaction when he saw his adversary coming down the road ?

a) To throw lemonade bottle at his enemy.

b) To turn away and look elsewhere.

c) To run away.

Q.10: Ranji could not refuse the challenge because ___________________.

a) his father would be upset.

b) he will lose his bet.

c) it would be an acknowledgement of defeat.


WORLD WEAR FOOTWEAR Men’s Multicoloured Running Shoe – 9 UK (Set of 2 Pairs)

Q.11: Why did Warrior’s mouth hang open in amazement ?

a) Because Ranji dived straight into the water and surfaced with hardly a splash.

b) Because Ranji showed his karate moves.

c) None

Q.12: What was the Warrior’s name ?

a) Sameer

b) Sumit

c) Suraj

Q.13: Ser means __________________.

a) a dive

b) a unit of weight previously used in India

c) Both

Q.14: Warrior wanted Ranji to teach him how to _______________.

a) dive

b) swim underwater

c) both

Q.15: “The Fight” is written by ____________.

a) Sharada Devi

b) Munshi Premchand

c) Ruskin Bond

Answers:

Muthoot Gold Bullion Corporation 24k (999.9) Yellow Gold Bodhi Tree Pendant – 2 Gm

  1. c
  2. c
  3. a
  4. b
  5. b
  6. a
  7. c
  8. c
  9. b
  10. c
  11. a
  12. c
  13. b
  14. c
  15. c

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

2 thoughts on “Ch – 6 The Fight

  1. Hello! πŸ™‹β€β™‚οΈHow are you? Hope all is well.πŸ˜ƒ
    Wishing you and your family Merry Christmas πŸ’ πŸ’ž. Spend this day surrounded by your loved ones!
    With loads of Love πŸ’
    Simon & Nisha

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: