Ch – 6 Tissues (Part 3)

Q.1: ____________ is a solid matrix composed of proteins and sugars.

a) Bones

b) Plasma

c) Cartilage

Q.2: Fats are stored in ____________ tissue.

a) Adipose

b) Adipocyte

c) Areolar

Q.3: Muscles contain special proteins known as ____________, which contract and relax to cause movement.

a) contractile

b) myoglobin

c) collagen

Q.4: The cells having many nuclei are known as _____________.

a) complex

b) multinucleate

c) multinuclei

Q.5: Involuntary muscles are also known as ___________.

a) smooth

b) unstriated

c) Both

Q.6: Why are voluntary muscles also called skeletal muscles ?

a) Because they can be moved only by our will.

b) Because they are mostly attached to bones.

c) None

Q.7: ____________ muscle cells are cylindrical, branched and uninucleate.

a) Heart

b) Blood

c) Bronchi

Q.8: The oesophagus and lining of the mouth are covered with ____________ epithelium.

a) cuboidal

b) squamous

c) columnar

Q.9: ___________ tissue is made up of neurons that receive and conduct impulses.

a) muscle

b) blood

c) nerveous

Q.10: Why are the skin epithelial cells arranged in many layers ?

a) To provide smoothness

b) To prevent wear and tear

c) None

Answers:

  1. c
  2. a
  3. a
  4. b
  5. c
  6. b
  7. a
  8. b
  9. c
  10. b
https://amzn.to/3ocpaeM

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

11 thoughts on “Ch – 6 Tissues (Part 3)

    1. Yeah, I teach all the subjects…
      .
      I run classes and I work with Unacademy. And I also have to run this website, so my hands are full already. ๐Ÿ™‚โ˜บ๏ธ
      Not much time left for youtube.
      .

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: