Ch – 8 A Game Of Chance

Q.1: Every year on the occasion of _________, there was a fair in the village.

a) Diwali

b) Christmas

c) Eid

Q.2: Rasheed went to the fair with _________ and ____________.

a) Uncle, Bhaiya

b) Didi, Bhaiya

c) Chacha, Chachi

Q.3: What did Rasheed’s uncle warn him about ?

a) Not to go too far

b) Not to buy anything

c) Both

Q.4: The shopkeeper of ‘The Lucky Shop’ was ____________.

a) old

b) middle-aged

c) young

Q.5: Which numbers were written on the discs ?

a) one to ten

b) six to twelve

c) eleven to twenty

https://amzn.to/3nEq96a

Q.6: How much money one has to pay to select six discs ?

a) 50 rupees

b) 50 paise

c) 5 paise

Q.7: Which of the following things were won by the older boy ?

a) fountain pen, table lamp, pencils

b) fountain pens, table lamp, comb

c) comb, pencils, table lamp

Q.8: The shopkeeper bought the bottle of ink for _______ from Rasheed.

a) 25 paise

b) 10 paise

c) 50 paise

Q.9: Why were people laughing at Rasheed ?

a) Because he had spent all his money.

b) Because of his bad luck.

c) Because he looked upset.

Q.10: What did Uncle buy him from The Lucky Shop ?

a) umbrella, biscuits, sweets

b) watch, ink pot, table lamp

c) kite, toys, pencils

https://amzn.to/2Ljst5M

Q.11: Who were playing tricks to tempt Rasheed to try his luck ?

a) shopkeeper and old man

b) shopkeeper and boy

c) old man and boy

Q.12: Rasheed thought that he didn’t win anything because ______________.

a) he was not smart

b) he had bad luck

c) he was not prepared

Answers:

https://amzn.to/2K8hWtv

  1. c
  2. a
  3. c
  4. b
  5. a
  6. b
  7. b
  8. a
  9. b
  10. a
  11. c
  12. b

https://amzn.to/35yG4Nm

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

One thought on “Ch – 8 A Game Of Chance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: