Ch – 12 Exponents & Powers

Q.1: Find the value of 1/4(-2)

a) (-8)

b) 16

c) 1/(-16)

Q.2: Express 8(-2) as a power with the base 2.

a) 2(-8)

b) 2(-4)

c) 2(-6)

Q.3: Find the value of 5(-2)

a) 1/10

b) 1/25

c) 1/20

Q.4: Write the answer of (-2)(-3) x (-5)(-3) in exponential form.

a) 1/103

b) 1/(-10)3

c) 1/10(-3)

Q.5: Find the value of n so that (-10)n x (-10)5 = (-10)(-3)

a) n=(-2)

b) n=(-7)

c) n=(-8)

Q.6: Write 162500000 in standard form.

a) 1.625 x 108

b) 1.625 x 105

c) 1.625 x 10(-5)

Q.7: Write 0.000012 in standard form.

a) 12 x 10(-6)

b) 12 x 106

c) 12 x 10(-4)

Q.8: Express 4.4 x 105 in usual form.

a) 44,00,000

b) 4,40,000

c) 44,000

Q.9: Express the result of (-2)(-3) x (-2)(-3) in power notation with positive exponent.

a) (-2)6

b) 26

c) 1/(-2)6

Q.10: Express 8.16347 x 106 in usual form.

a) 8163470

b) 8164370

c) 816347

Answers:

  1. b
  2. c
  3. b
  4. a
  5. b
  6. a
  7. a
  8. b
  9. c
  10. a

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: