Ch – 8 The Bear Story

Q.1: The bear cub was brought up on the ________ by the lady and the old cook.

a) bottle

b) chocolates

c) apple

Q.2: Who loved to play all sorts of games with the bear ?

a) cows

b) dogs

c) cats

Q.3: The bears like _________ the best.

a) fruits

b) vegetables

c) cold drinks

Q.4: Why was the bear put to chain for two days with a bleeding nose ?

a) He had tried to climb the tree to pluck apples.

b) He had tried to harm the dogs.

c) He had tried to get to the beehive.

Q.5: Where did the lady’s sister live ?

a) In a solitary house on the other side of the mountain-lake.

b) In a manor house on the other side of the mountain-lake.

c) In a bungalow on the same side of the mountain-lake.

Q.6: What did the lady promise to give, if the bear had been good during her absence ?

a) honey

b) apple

c) cabbage

Q.7: The lady hit the bear with her ____________.

a) parasol

b) bag

c) sandal

Q.8: “What are you scolding him for, missus”, who said these words ?

a) mistress

b) sister

c) old cook

Q.9: Why was the mistress angry when she saw the bear following her ?

a) Because she thought he was coming to attack her.

b) Because she thought he was being disobedient.

c) None

Q.10: Which of the following sentences is incorrect about the bear ?

a) He was a good sailor.

b) He was a vegetarian.

c) He was put on chain for the night.

Answers:

  1. a
  2. b
  3. a
  4. c
  5. a
  6. b
  7. a
  8. c
  9. b
  10. a

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: