Ch – 6 Who I Am ?

Q.1: What is Radha’s favourite activity ?

a) Climbing trees

b) Sewing

c) Knitting

Q.2: How does Radha feel when she climbs high up on the tree ?

a) She feels like she will fall down.

b) She feels happy and excited.

c) She feels as if she can rule the world.

Q.3: Nasir has __________ fields in his village.

a) paddy

b) wheat

c) cotton

Q.4: What does Nasir want to learn ?

a) How to preserve seeds.

b) How to sow seeds.

c) How to collect seeds.

Q.5: Rohit wants to see the mountains of _____________.

a) Australia

b) New Zealand

c) England

Q.6: Why does Rohit want to live on the beaches of Lakshadweep ?

a) To dive down to see corals.

b) To catch fish.

c) To swim in the sea.

Q.7: What makes Serbjit really angry ?

a) When he doesn’t get food on time.

b) When he gets a lot of homework.

c) When he tells truth yet no one believes him.

Q.8: What does Serbjit do to show that he is not really angry ?

a) He looks down at his shoes and counts to ten.

b) He prays to god.

c) He covers his face with a handkerchief.

Q.9: Dolma wants to become the ________________ when she grows up.

a) President

b) Prime Minister

c) Chief Minister

Q.10: What does Peter’s father buy during the movie interval in the theatre ?

a) samosas

b) pepsi

c) peanuts

Q.11: Rohit actually enjoys seeing nature more than _______________.

a) beach

b) movies

c) old buildings

Q.12: Rohit wishes to sail down the Amazon river in ______________.

a) South America

b) South Asia

c) South Africa

Q.13: Dolma wants to _________________.

a) make things better for everyone.

b) make sure there are good scientists in India.

c) Both

Q.14: Peter’s family feel lucky that they are ____________________.

a) better than others.

b) rich

c) a happy family.

Answers:

  1. a
  2. c
  3. c
  4. a
  5. b
  6. a
  7. c
  8. a
  9. b
  10. c
  11. c
  12. a
  13. c
  14. c

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: