Ch – 7 The Invention Of Vita-Wonka

Q.1: Mr. Willy Wonka invented ________________, which made people younger.

a) Vita-Wonka

b) Wonka-Vite

c) Vite-Wonka

Q.2: What is the oldest living thing in the world ?

a) Douglas fir

b) Bristlecone pine

c) Cedar

Q.3: ____________________ is a professional who studies tree rings to determine the age of that tree.

a) Dendrochronologist

b) Arborist

c) Geologist

Q.4: Mr. Wonka collected the whiskers of a 36 year old cat called __________.

a) grumpy

b) crumpets

c) petrovich

Q.5: The bristlecone pine grows upon the slopes of Wheeler Park in _______________.

a) Ontario, Canada

b) Sydney, Australia

c) Nevada, USA

Q.6: Mr. Wonka collected the black teeth of a 97 year old grimalkin living in a cave of ___________________.

a) Mt. Popocatepetl

b) Mt. Everest

c) Mt. Kilimanjaro

Q.7: Mr. Wonka travelled all over the work to collect a little bit of things from ________________ animals.

a) exotic and colourful

b) old and weak

c) old and ancient

Q.8: Mr. Wonka gave four drops of his new invention to a twenty-one year old _______________ volunteer.

a) energetic

b) Oompa-Loompa

c) both

Q.9: The story “The Invention of Vita-Wonk” is taken from the book ___________________.

a) Charlie & The Chocolate Factory

b) Charlie & The Great Glass Elevator

c) Charlie & His Friends

Q.10: After drinking Vita-Wonk, the twenty year old volunteer became an old fellow of ________________.

a) eighty five

b) sixty five

c) seventy five

Q.11: Mr. Wonka does his mixing and testing of ingredients in _________________ Room.

a) Drawing

b) Inventing

c) Research

Q.12: The ________________ can spit poison into your eye from fifty yards away.

a) Bobolink

b) Pollyfrog

c) Venomous Squerkle

Answers:

  1. b
  2. b
  3. a
  4. b
  5. c
  6. a
  7. c
  8. b
  9. b
  10. c
  11. b
  12. c

Published by Priya Prakash

In the midst of winter, i found there was within me an invincible summer ~ Albert Camus

One thought on “Ch – 7 The Invention Of Vita-Wonka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: